Спечелилият требъл през изминалия сезон Байерн започна лятната си подготовка под ръководството на новия треньор Хосеп Гуардиола, заменил оттеглилия се Юп Хайнкес.

Точно в 18:00 часа българско време тази вечер Гуардиола изведе 23-ма футболисти на стадион "Алианц Арена". Заниманието е наблюдавано от 10 000 зрители, закупили си билети за по 5 евро, потвърди клубният сайт на баварците. Парите ще бъдат дарени на пострадалите от наводненията в Германия след проливните дъждове в края на май и началото на юни. Баварците бяха обявили, че ще отпуснат 25 000 билета за тренировката, но явно интересът не бе толкова голям.

На терена не излязоха новото попълнение Марио Гьотце, който лекува мускулна травма, Холгер Бадщубер (скъсани връзки в коляното), Бастиан Швайнщайгер, възстановяващ се след операция и участниците в Купата на конфедерациите – Данте и Луис Густаво с националния тим на Бразилия, както и Хави Мартинес, който е с отбора на Испания. Холандският национал Ариен Робен и австрийският национал Давид Алаба също не тренират, след като в началото на юни играха мачове с националните си отбори. Гьотце и Бадщубер изгледаха заниманието от трибуните.

Утре по същото време е втората тренировка на баварците отново на "Алианц Арена", като за нея отново има билети в продажба всеки на стойност 5 евро. Първата контрола на Гуардиола начело на Байерн е в събота от 19:00 часа българско време срещу фенклуба на Вилденау. В неделя от 20:00 часа българско време Байерн играе срещу аматьорския Реген, а за 5 юли е насрочена проверка с Идеалните 11 на бирата „Пауланер” в Трентино. На 9 юли отново в Трентино Байерн излиза срещу Бреша в първата си по-сериозна контрола.