Новият треньор на Байерн Хосеп Гуардиола, който бе официално представен днес на „Алианц Арена”, очаквано ще включи в щаба си четирима свои хора. 42-годишният специалист е работил с квартета в Барселона и всички си имат пълно доверие.

За свой асистент Гуардиола е повикал Доменек Торен. Шарл Планшар пък ще работи при баварците като скаут и видео анализатор, а Лоренцо Буенавентура ще бъде фитнес треньор.

Най-важният човек в щаба на бившия треньор на Барселона ще бъде Манел Естиарте. 51-годишният бивш испански национал по водна топка е бил сред най-близките на Гуардиола и при каталунците.

„Той е взел участие на много Олимпийски игри. Приемам с удоволствие влияния от други спортове. Той ще ни помогне. Страхотно е, че тези хора бяха готови да ме последват. Това е предизвикателство и за семействата им. Надявам се, че ще се справим добре. Структурата на Байерн вече е много силна. Клубът има толкова много професионалисти на точните позиции”, сподели Гуардиола по време на първата си пресконференция като треньор на баварците.