Рома уволни треньора Руди Гарсия. Французинът води тима в 118 официални мача и оставя „вълците“ на пето място в класирането на Серия „А“, като през този сезон римляните имат 9 победи, 7 равенства и 3 загуби в първенството на Италия. „Вълците“ отпаднаха на 1/8-финалите за Купата на страната от втородивизионния Специя след дузпи. Гарсия класира Рома на 1/8-финалите на Шампионската лига, където тимът ще се изправи срещу Реал (Мадрид).

* Първият гол на Рома в официален мач под ръководството на Руди Гарсия беше вкаран от Даниеле де Роси. Това стана в първия кръг на сезон 2013/14 на Серия „А“ при победата с 2:0 над Ливорно.

* Най-голямата победа на „вълците“ под ръководството на французина беше успехът с 6:0 над Болоня на 29 септември 2013 г.
 
* Девет играчи от младежкия тим дебютираха в първия отбор на Рома в ерата на Гарсия. В хронологичен ред това бяха: Федерико Ричи, Микеле Сома, Лука Мацители, Даниеле Верде, Лоренцо Пелегрини, Едоардо Солери, Умар Садик, Лоренцо ди Ливио и Марко Туминело.
 
* Руди Гарсия стартира престоя си в Рома с десет поредни победи в Серия „А“ през сезон 2013/14.

* Жервиньо е най-резултатният играч на „вълците“ по време на престоя на френския треньор в клуба. Националът на Кот д'Ивоар има 26 реализирани гола. Втори е Миралем Пянич с 20 попадения, а трети с 19 гола е Франческо Тоти.

* Под ръководството на Руди Гарсия Рома е имал аванс на почивката в 51 мача и е спечелил 46 от тези срещи. В останалите пет срещи „вълците“ са завършили наравно. Това означава, че при французина „джалоросите“ нямат загубен мач, в който са водили след първото полувреме.
 
* Рома спечели 66,3% от мачовете си, в които начело на тима беше Руди Гарсия. От 285 възможни точки, „вълците“ спечелиха 189 – средно по 1,99 точки на мач.

* Алесандро Флоренци участва в 111 мача на Рома от началото на сезон 2013/14 до момента. Това го прави футболистът с най-много изиграни срещи по време на престоя на Гарсия като треньор на тима. Втори е Пянич със 106 двубоя, а трета позиция се дели от Де Роси и Раджа Наинголан – по 90.
 
* За две години и половина Руди Гарсия е водил Рома в 118 мача, като в тях тимът записа 61 победи, 35 равенства и 22 загуби.

* Рома вкара 192 гола под ръководството на френския специалист. Последното от тези попадения беше реализирано от Антонио Рюдигер при равенството 1:1 с Милан в събота (9 януари 2016 г.) Това беше първият гол на германския защитник в Серия „А“.