Заемащият 136-а позиция в световната ранглиста на ФИФА тим на Люксембург стигна до 0:0 снощи срещу световния шампион от 1998 година и двукратен европейски първенец (1984 и 200 година) Франция и развали вечерта на 33 000 зрители на стадиона в Тулуза.

Любопитен факт е, че „петлите“ бяха с всичките си звезди, а заедно с влезлите като резерви играчи съставът на Дидие Дешан е оценен на 486 милиона евро (според transfermarkt.de). Неговият колега Люк Холтц разполагаше в същото време със състав за едва 3,5 милиона евро. Крайният резултат на това неравностойно противопоставяне след 90 минути е: 139 пъти по-скъп състав, но с нито един гол повече от съперника.

Френските медии разкъсаха от критики националния си тим, определяйки нулевото равенство срещу футболното джудже като истинска катастрофа. Само за пример Пол Погба печели по 340 000 евро на седмица в Манчестър Юнайтед, но те явно не са достатъчни за поне един гол срещу Люксембург.

Така три дни след убедителната победа с 4:0 срещу Холандия и тази издънка „петлите“ остават лидери в групата на България от световните квалифиакции в зона Европа, но само на точка пред Швеция. Французите ще трябва да търсят задължителни победи срещу България на 7 октомври в София и на 10 октомври у дома срещу Беларус, ако искат билетите им за Мондиал 2018 в Русия да бъдат резервирани.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018
ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​