Борусия (Дортмунд) спечели 2:0 домакинството си на Херта от 25-ия кръг на Бундеслигата. Срещата ще се запомни с попадението, което вкара Юсуфа Мококо. 16-годишният суперталант влезе на смяна и оформи крайния резултат след индивидуална акция и удар от малък ъгъл, като успя да прокара топката между краката на вратаря Русе Ярстайн. 

За няколкото минути на терена Мококо успя да покаже огромния си потенциал и несъмнено тепърва ще се говори за него. За камерунския нападател това е трето попадение в Бундеслигата, след като той откри головата си сметка в немския елит на 18 декември 2020 г. при загубата на Борусия с 1:2 от Унион (Берлин), след което вкара и при поражението с 1:2 от Фрайбург на 6 февруари.  

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В срещата с Херта тази вечер футболистите на треньора Един Терзич до известна степен изпитаха затруднения, най-вече първото полувреме, а след почивката надигнаха гостите и логично спечелиха. 

В 54-ата минута Юлиан Брант откри резултата с далечен изстрел, който изненада намесилия се лошо страж Руне Ярстайн. В 80-ата минута гостите останаха с човек по-малко след червен картон на Владимир Дарида, който влезе грубо в глезена на Марко Ройс. В 91-ата Мококо подпечата победата на Борусия - 2:0.

Успехът изкачи "жълто-черните" на петото място с 42 точки, с една по-малко от четвъртия Айнтрахт (Франкфурт). Лидер с 58 е Байерн, а Херта е 15-ти с 21 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В БУНДЕСЛИГАТА