Испания се наложи с убедителното 4:0 в домакинството си на Украйна от група 4 на Лига "А" на турнира Лига на нациите. Срещата в Мадрид ще се запомни с попадението, вкарано от големия талант на Барселона Ансу Фати. На 17 години и 311 дни той стана най-младият играч в историята, който вкарва за националния отбор на Испания. 

Капитанът Серхио Рамос отбеляза първите двe попадения в срещата в Мадрид - в третата минута от дузпа, както и в 29-ата. Ансу Фати реализира за 3:0 в 32-ата, а шест минути преди края влезлият като резерва Феран Торес оформи крайното 4:0 за "Ла Фурия".

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

17-годишният Фати, който преди няколко дни дебютира за мъжкия отбор на Испания, беше в основата на първия гол. Той беше фаулиран от Кривцов за дузпата, която Серхио Рамос вкара за 1:0.

Футболистите на Луис Ернике изцяло доминираха и не след дълго удвоиха преднината си. Отново Рамос се разписа. Този път капитанът на Испания вкара красив гол с глава след подаване на Олмо. Малко по-рано пък Ансу Фати опита да вкара със задна ножица. Изпълнението бе много добро, но играч на Украйна успя да отклони запътилата се към вратата топка. 

В 32-ата Фати попадна в прегръдките на съотборниците си. Големият талант на Барселона се измъкна по левия фланг, преодоля двама играчи на съперника и стреля неспасяемо за 3:0, влизайки в историята. 

Крайното 4:0 оформи друг от обещаващите таланти на испанския национален отбор - новото попълнение на Манчестър Сити Феран Торес. "Гражданите" го купиха от Валенсия срещу платят 23 милиона евро, а още 12 милиона евро са вписани в договора под формата на бонуси.

Испания оглавява класирането в Група 4 на Лига "А" с 4 точки, Украйна е втори с 3, Германия има 2, а Швейцария е на последната позиция с 1 точка.

Испания - Украйна 4:0
1:0 Серхио Рамос (3-дузпа), 2:0 Серхио Рамос (29), 3:0 Ансу Фати (32), 4:0 Феран Торес (84)