75 000 хървати срещу 5000 испанци по улиците на Берлин – истинско хърватско нашествие, отбеляза испанският вестник „Марка“ преди днешния мач Хърватия - Испания на „Олимпийския стадион“ (19:00 часа българско време).

Испанците признават смазващото числено превъзходство на „огнените“ от Хърватия, като отчитат, че само в Германия живеят близо половин милион хървати.

Припомняме, че в агитката на балканците ще бъде и обявената за най-секси фенка Ивана Кнол, която се оплака от условията в местен хотел.

„Това Берлин ли е или някой хърватски град“, пише и репортерът на хърватския „Ютарни лист“ при вида на хилядите карирани червено-бели фланелки по улиците на столицата на Германия.

"Армията на хърватите в Берлин в един глас преди невиждан спектакъл: "Чакат ги 90 минути истински ад!", заканват се феновете на испанците.

Капацитетът на Олимпийския стадион в Берлин е 74 475 души, но довечера срещу Испания 50 000 места се очаква да бъдат заети от хърватски фенове. Показателно е, че на откритата тренировка в понеделник на „Фолкспаркщадион“ в Нойрупин 4000 възторжени хърватски фенове изпълниха трибуните, като още толкова останаха отвън. 

В Испания признават, че и срещу другите два отбора от група В – Италия и Албания, феновете на „Ла Роха“ ще бъдат по-малко.

По традиция подкрепата за Испания нараства с напредването на първенството: „Но европейската купа се печели на терена!“, пише "Марка".