Ерик Абидал ще получи шанс да приключи с достойнство кариерата си в Барселона. 33-годишният френски защитник се е възстановил от травма на крака и ще вземе в игра в последния мач от първенството срещу Малага тази вечер. Абидал ще продължи кариерата си в друг клуб, след като Барселона отказа да продължи договора му.

"Аз исках да остана в Барса, но шефовете на клуба имаха друго мнение по въпроса. Все пак искам треньорът да ме пусне поне за няколко минутки в последния мач от Примера дивисион срещу Малага, за да си взема довиждане с феновете, пожела си преди два дни Абидал. - Сега напускам отбора, но мога да се върна някой ден. Засега нямам никакви предложения за новия сезон." Французинът играе за Барса от 2007 г.  Със синьо-червената фланелка той записа 192 мача и 2 гола.

Спортният директор на клуба Андони Субисарета изненадващо реши да освободи защитника. Абидал последователно се пребори с рака, а след това се възстанови и от чернодробна трансплантация. През цялото време клуба бе зад него и коментарите бяха, че той вдъхновява съотборниците си. Сега обаче Абидал се оказа ненужен.