Юп Хайнкес е дал принципното си съгласие да застане начело на Реал (Мадрид) и да замени Жозе Моуриньо. 68-годишният специалист в момента е начело на Байерн (Мюнхен), но със сигурност напуска тима в края на сезона и ще отстъпи мястото си на Хосеп Гуардиола.

Личният агент на германския спец - Енрике Рейес, вече беше на преговори в офисите на "Бернабеу". “Всичко е въпрос на решение от страна на Моуриньо. Ако Флорентино ни се обади, бихме приели оферта. В случая този, който трябва да приеме, е Флорентино, не ние. За момента Хайнкес се оттегля от Бундеслигата“, коментира мениджърът.

Босовете на Белия балет искат да доведат Карло Анчелоти, който обаче е обвързан с Пари Сен Жермен. Хайнкес е план "Б" на "белите", в случай че опитите за привличането на италианеца пропаднат. Юп вече е бил начело на Реал (Мадрид) и изведе тима до триумф в Шампионската лига през 1998 година.

Треньорът на Байерн стана в събота едва четвъртият специалист, триумфирал в КЕШ/Шампионската лига с два различни отбора. Преди това той вдигна трофея с Реал (Мадрид) през 1998 г.

15-годишното чаката означава, че Хайнкес е наставникът с най-голяма пауза между двата си трофея от турнира. До момента рекорд в това отношение държеше австриецът Ернст Хапел, който спечели КЕШ с Фейенорд през 1970 г. и след това през 1983 г. с Хамбургер.

Останалите треньори, печелили КЕШ/ШЛ с два различни отбора са Жозе Моуриньо (Порто 2004 и Интер 2010) и Отмар Хицфелд (Борусия Дортмунд 1997 и Байерн 2001).