Ал Насър взима важно решение след сензационния трансфер на португалската суперзвезда Кристиано Роналдо, който подписа с клуба до 2025 година. Заради неговото пристигане тимът от Саудитска Арабия трябва да се раздели с част от чужденците си, тъй като правилата на местната Про лига позволяват на един отбор да има 7 легионери. В момента клубът от Рияд надвишава тази бройка и затова "жълто-сините" ще освободят камерунския национал Венсан Абубакар, твърди Aksam.

30-годишният нападател не успя да отговори на големите очаквания към него и през този сезон вкара едва два гола в 9 мача. Той вече е постигнал договорка с турския гранд Фенербахче и ще продължи кариерата си при "канарчетата", след като вече е играл на два пъти за градския им съперник Бешикташ. 

Част от Ал Насър са още колумбийският вратар Давид Оспина, испанецът Алваро Гонсалес и бразилците Андерсон Талиска и Луис Густаво.

Междувременно спортният министър на Саудитска Арабия принц Абдулазиз бин Турки Ал Сауд приветства Кристиано Роналдо с добре дошъл в местното първенство.

„Един от най-великите на всички времена потвърдено ще започне ново приключение в Саудитска Арабия“, написа министърът в “Туитър” и добави: „Кристиано, добре дошъл в новия си дом. Пожелавам на теб и семейството ти прекрасно преживяване.“