Австрийският национал Давид Алаба продължи договора си с Байерн до лятото на 2018 година. Актуалният контракт на 21-годишния бранител с баварците изтичаше на 30 юни 2015 година.

„Аз съм много, много радостен”, бяха първите думи на Алаба пред официалния сайт на баварците след подписването на новия контракт. Той бе придружен на „Алианц Арена” от своя баща Джордж.

Своето задоволство от подписването на новия догоро изразиха още изпълнителният директор и председател на Управителния съвет на клуба Карл-Хайнц Румениге, спортният директор Матиас Замер и финансовият директор Ян-Кристиан Дреесен.

Алаба дебютира за Байерн на 10 февруари 2010 година срещу Гройтер Фюрт в мач от турнира за Купата на Германия. Избраният за спортист номер 1 на Австрия за 2013 година футболист вече има спечелени с Байерн 2 шампионски титли, 2 купи на страната и един трофей от Шампионската лига.

Бранителят има 76 мача и 6 гола в германската Бундеслига с екипа на Байерн. За националният отбор на Австрия пък е записал 30 срещи и 6 попадения.