Холандският национал Ариен Робен реализира и двата гола за домакинската победа на Байерн срещу аутсайдера Айнтрахт (Брауншвайг) с 2:0 през уикенда и за пореден път демонстрира, че е във върхова форма от няколко месеца насам.

Както е известно, през 2012 година Робен пропусна дузпа в решаващо гостуване в Дортмунд, след което Борусия спечели титлата в Бундеслигата. Малко по-късно през същата година холандецът пропусна и решаваща дузпа на финала в Шампионската лига срещу Челси, който триумфира с трофея насред Мюнхен. Две години по-рано на световното първенство в ЮАР крилото пропусна на финала сам срещу вратаря Икер Касияс и впоследствие Испания грабна титлата. Робен обаче се завърна триумфално с гол, който донесе трофея на Байерн в Шампионската лига миналия сезон.

Немският таблоид „Билд” разкрива, защо 29-годишното крило блести с екипа на бавраците от началото на новата кампания.

1) По-малко тренировки!
Вместо както по-рано да тренира и по време на отпуската си, това лято Робен се наслади на пълна почивка това лято. „Опознах добре тялото си. Знам кога да давам всички от себе си и кога трябва да намалявам оборотите”, сподели холандецът.
2) По-малко контузии! От началото на сезона Робен пропусна само един от мачовете на Байерн в Шампионската лига и Бундеслигата заради проблеми със слабините. През миналия сезон по същото време той бе пропуснал 11 срещи на баварците.
3) Повече голове! Общо 10 гола реализира вече Робен за първенство, купа на страната и Шампионската лига този сезон, а в същото време подаде и за още 10 попадения. За целия минал сезон холандецът бе вкарал 13 гола във всички турнири.

Сега холандецът наистина е много по-добър, но все още не е получил предложение за нов договор, след като настоящият му изтича през лятото на 2015 година заедно с тези на Тони Кроос, Давид Алаба и Жером Боатенг. „Нямам чувството, че има да доказвам нещо. Те знаят какво мога”, споделя Робен по въпроса за нов контракт.