Албания разби Чехия с 3:0 в Тирана в мач от седмия кръг в квалификационна група Е и направи нова огромна крачка към Евро 2024 в Германия. Попаденията бяха дело на Ясир Асани и Таулант Сефери, който се разписа на два пъти.

Ялбер Рамадани пусна топка за Ясир Аслани, който в 9-ата минута вкара красив гол с удар от далечна дистанция, изненадвайки Иржи Павленка с удар в долния ляв ъгъл.

Чехия остана с човек по-малко на терена в 39-ата минута, когато Моймир Хитил получи втори жълт и респективно червен картон.

Таулант Сефери получи топката на границата на наказателното поле в 51-ата минута от Сокол Чикалеши и стреля с първото си докосване, вкарвайки втория гол за Албания.

В 73-ата минута Мирлинд Даку пусна топката успоредно на голлинията за Таулант Сафери, който засече в опразнената врата за 3:0.

Елсеид Хисай намери Арбнор Муя в наказателното поле на Чехия зад гърба на отбраната на Чехия, като той вкара топката в мрежата, но голът не бе зачетен след намесата на ВАР.

След този успех Албания оглави групата с 13 точки, докато Чехия е на трето място с 8 пункта и мач по-малко от Полша, който е на второ място с 9 пункта, след като се наложи над Фарьорските острови с 2:0 като гост с голове на Себастиан Шимански и Адам Букса. Осем минути преди края в игра за Полша се появи халфът на Лудогорец Якуб Пьотровски, който си изкара и жълт картон в добавеното време на мача.

Група Е
21:45 часа Албания – Чехия 3:0

1:0 Ясир Асани (9), 2:0 Таулант Сефери (52), 3:0 Таулант Сефери (73)

21:45 часа Фарьорски острови – Полша 0:2
0:1 Себастиан Шимански (4), 0:2 Адам Букса (65)