Треньорът на Милан Масимилиано Алегри няма никакви притеснения преди първия мач с Барселона от четвъртфиналите на Шампионската лига. Двубоят е утре вечер от 21:45 часа на „Джузепе Меаца”.

"Ние сме спокойни, вече сме между осемте най-добри отбора в Европа, което не сме успявали да направим през последните четири години. Ние знаем много добре, че това ще бъде много труден четвъртфинал, но той ще бъде труден и за тима на Барселона, който е фаворит. Познаваме силата на Барселона, но не се плашим. Ще играем мач на най-високо ниво. Трябва да покажем на терена всичко, което знаем, а ако не успеем - аз ще поздравя Гуардиола и неговите играчи", сподели Алегри на пресконференцията преди утрешната среща.

"Ще ни бъде много трудно да играем със стила на Интер Милано на Моуриньо, който бе физически по-силен. Ние ще се опитаме да правим колкото се може по-малко грешки и ще имаме офанзивен манталитет. Ще обърнем внимание на Меси, който е един диамант. Надявам се утре да видя един Милан, който познавам. Трябва да вкараме гол", допълни италианският специалист.