Треньорът на Милан Масимилиано Алегри заяви след загубата с 0:3 от Арсенал в реванша на "Емирейтс", че най-важното е, че "росонерите" са крайни победители от сблъсъка и се класират за 1/4-финалите в Шампионската лига.

"Най-важното е, че продължаваме в следващата фаза. Ние сме сред най-добрите осем отбора в Европа, което Милан не е постигал в последните години. Въпреки че загубихме, аз съм щастлив и доволен, че се класирахме напред. Това беше нашата цел. Разбира се, трябва да играем по-добре, отколкото го направихме на реванша. Ще си вземем поуки от загубата", коментира спецът.

"Когато губехме с 0:2, нямахме никакъв контрол върху мача. Арсенал изигра страхотно първо полувреме. Знаехме, че първите 45 минути ще бъдат много трудни за нас, както и се получи. Допуснахме ранен гол и това бе решаващо. Но през второто полувреме играхме по-добре и те имаха само един шанс за попадение. Не мога да кажа, че съм особено разтревожен след този мач. Щеше обаче да е истински провал, ако бяхме отпаднали след победата с 4:0 в първия двубой", добави Алегри.