Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер похвали футболистите си след победата с 3:0 на реванша срещу Милан. Специалистът обаче изрази съжаление, че тимът му не е отбелязал още голове след почивката, пропускайки възможността да сътвори чудото и да се класира на 1/4-финалите в Шампионската лига. "Топчиите" бяха отписани от почти всички след загубата с 0:4 в Италия, но снощи бяха на път да сторят сензацията, след като още до почивката вкараха 3 гола.

"Казах на футболистите, че могат да се гордеят с представянето си. Надявах се да имаме по-голям контрол върху топката и бях сигурен, че ще вкараме още два или три гола след почивката, но в същото време знаех, че ще е много трудно. Някои от играчите бяха с леки контузии. Алекс Окслейд-Чембърлийн беше болен и до загрявката не се знаеше дали ще може да играе. Защитата ни се справи перфектно. Целият отбор даде всичко от себе си, а когато покажеш максимума от възможностите си, можеш да приемеш резултата, дори и да е неблагоприятен", каза Венгер.

"Демонстрирахме фантастичен дух и си върнахме гордостта след тежката загуба в Милано. При 3:0 Робин ван Перси имаше великолепна възможност да вкара четвърти гол, но Абиати му попречи. Робин видя, че вратарят на Милан е на земята и се опита да го прехвърли, но той много бързо стана и хвана топката. Надявах се в последните 15 минути да създадем напрежение пред вратата на гостите, но това не стана", добави наставникът на Арсенал.