Треньорът на Милан Масимилиано Алегри призна за подарената дузпа от съдията Валери. Реферът даде наказателен удар в 92-ата минута при резултат 1:1 между Милан и Удинезе. Марио Балотели вкара дузпата и донесе победата на “росонерите”.

“Имахме късмет, когато дойде решението на съдията. Напълно честен съм, когато става дума за обсъждане на ситуации и ще кажа, че играчът на Удинезе игра с топката. Със сигурност не беше дузпа, която можеш да дадеш“, призна Алегри.

„Срамота е, тъй като Удинезе игра добре, както и ние. Отборът изигра отлично първо полувреме, а Удинезе не беше постоянен през това време, докато през второто ние бяхме мързеливи и платихме цената. Ние сме млади и трябва да се подобряваме, защото не можем да продължаваме да рискуваме да губим точки, след като доминираме по този начин”, допълни специалистът.

Относно представянето на Марио Балотели, който първоначално трябваше да остане резерва, но бе титуляр заради контузия на Джампаоло Пацини по време на загрявката, Алегри коментира: „Той игра много добре и има някои изключително качества, но ние го знаехме. Имах и късмет, тъй като той не трябваше да започне. Балотели трябва да се подобри, като имаме предвид, че е само на 22 години.“

„Турнирът е все още дълъг и знам, че е трудно да завършим трети, особено когато сме с 10 точки назад. Щастлив съм да остана тук. След цялата критика, която бе насочена към мен, ние сме готови да започнем нова ера“, допълни Алегри./БЛИЦ

ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"