Треньорът на Милан Масимилиано Алегри беше доста унил след загубата с 0:4 в реванша срещу Барселона на осминафинала в Шампионската лига. “Росонерите” отпаднаха от турнира с общ резултат 2:4.

“Барселона игра невероятно, особено в първите 30 минути. Независимо от напрежението, те създадоха някои чудесни положения. Ние пък имахме доста проблеми през първото полувреме, тъй като те ни пресираха и ни принуждаваха да грешим. Знаехме, че класирането ни може да зависи от сантиметри и точно така стана. Нианг удари гредата, а в ответната атака Меси вкара втория гол. Имахме шанс почти до края и при 0:3 можехме да се върнем в мача, ако бяхме използвали по-добре положенията си. Отборът ни тепърва ще расте. 5 футболисти играеха за пръв път в Шампионската лига и дано това бъде полезен опит за тях”, заяви Алегри. Той потърси причината за тежкото поражение и върху липсата на късмет.

“Късметът бе с нас в първия мач при гола на Боатенг, но този път ни обърна гръб при гредата на Нианг. Сега очаквам тази загуба да бъде приета като истинско бедствие, но когато играеш срещу Барса винаги е много трудно. Те знаеха, че се нуждаят от 3 гола и ни притиснаха още от началото. За 30 минути бяха по-добрият тим, но после се умориха, тъй като нямаше как да поддържат това високо темпо цял мач. Ние пък направихме каквото можахме и бяхме близо до успеха, но не се получи. Барса е най-силният отбор в света. Бях изненадан от позицията на Вия. Оттам дойдоха доста проблеми. Пасовете на съперника бяха толкова бързи, че трябваше да се защитаваме много дълбоко в нашата половина, призна треньорът на Милан.

- Въпреки това имахме страхотен шанс да вкараме гол на чужд терен и да изравним. Жалко е, че допускахме толкова възможности за съперника, само защото не изчиствахме добре топката. За да спечелиш подобен мач, трябва да имаш свежи играчи и аз стоя зад състава, който пуснах. Ако Нианг бе вкарал, всички щаха да хвалят моя избор.”