Италианският шампион Ювентус представи Масимилиано Алегри като новия треньор на тима. 46-годишният специалист имаше специална пресконференция, на която обяви целите, които ще преследва в работата си с отбора. Той подписа договор за 2 години. Както е известно, „Старата госпожа“ ще участва в груповата фаза на Шампионската лига.
 
„Добре разбирам колко е трудно да бъдеш треньор на този клуб. Знам, че феновете в началото ще бъдат скептични, тъй като треньорът на Ювентус беше сменен в рамките на 24 часа. С добри резултати, усилена работа, професионализъм и уважение ще се опитам да ги убедя, че съм правилното решение на ръководството“, заяви Алегри.
 
„Няма да правя радикална промяна на тима. Ще работя с наличните футболисти и ще опитам да направя отбора още по-силен. Ювентус винаги е фаворит в Италия, докато в Европа има и други големи клубове. Искаме да бъдем сред най-добрите осем на континента. Ще искам най-доброто от своите играчи и ще опитам да се напасна към техните характери,“ добави специалистът.
 
Алегри беше безработен от началото на годината, след като през януари беше уволнен от Милан. Роденият в Ливорно специалист изведе „росонерите“ до шампионската титла и Суперкупата на Италия през 2011 г. Той пое Милан през лятото на 2010 г. Преди това беше начело на Каляри, с който спечели приза за най-добър треньор в Серия „А“ през 2008 г. Преди да поеме клуба от Сардиния, Алегри работеше предимно с нискоразредни клубове като Алианезе, СПАЛ, Гросето и Сасуоло.