Капитанът на Ювентус Джанлуиджи Буфон призна, че оставката на Антонио Конте само два дни след началото на лятната подготовка е истински шок за него и целия клуб. Тази вечер Конте обяви, че се разделя с шампионите на Италия чрез специално видео послание.

"Това беше неочаквано решение, дойде като гръм от ясно небе. Като гледах думите на Конте и тона на неговото послание, можем да кажем, че треньорът и клубът са взели заедно решението без лоши чувства. Може би проблемът е нещо, което се е натрупало с времето и днес просто е достигнало връхна точка. Причината? Не знам, не съм говорил с него, но ще го направя възможно най-скоро. Когато вземеш такова решение, единствената възможна причина е, че повече не искаш да работиш по този начин, коментира Джиджи.

- Може би нещо в последните дни е дестабилизирало ситуацията. Ювентус губи много, защото няма смисъл да отричаме, че нашият треньор има огромен принос за отбора и има огромна заслуга за успехите в последните три години. Вярно е, че за тези три години ние израснахме, построихме сериозен клуб, в който директорите трябва да намерят начин да се справят със ситуацията сега."