Треньорът Милан Масимилиано Алегри направи доста смело изказване преди реванша от осминафиналите в Шампионска лига срещу Барселона. "Росонерите" имат комфортна преднина от първия мач (2:0).

”Ще играем срещу отбор, който ще опита да си върне в играта. Преди година, когато се срещнахме в груповата фаза, Барселона игра с трима в защита. Във вторник трябва да се представим по-добре в отбрана и да владеем топката по-добре. Всички знаят колко важен е този мач. Бъдещето на тима няма да се промени каквото и да се случи.

Процесът на обновяване на тима, който започна през август, няма да спре дори и да загубим от най-добрия отбор в света. В Милан има млади играчи, които нямат необходимия опит в Европа. Нуждаем се от увереност и спокойствие на "Камп Ноу".

Барселона винаги оказва натиск върху съперниците си и се опитва да наложи своя стил, защото владее топката. Ако успеем да задържим Барса далеч от наказателното поле, ще имаме много добри шансове да се класираме за следващата фаза. Изобщо няма да се пазим, а ще играем с трима нападатели”, заяви смело Алегри.

Той е спряган за Шахтьор (Донецк). Според “Кориере дело Спорт” украинският гранд е готов да предложи четиригодишен договор на Алегри срещу 6 милиона евро на сезон. Договорът на сегашния титуляр на поста Мирча Луческу изтича в края на сезона. Счита се той няма да бъде удължаван.