Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри говори преди утрешния финал за Шампионската лига с Реал (Мадрид) в Кардиф (21:45 часа наше време). Специалистът поздрави играчите си и каза, че е доволен от достигането на финала, но подчерта, че най-трудното предстои.

"Достигнахме до последния мач за сезона, който е и най-важният. През тези месеци нашата увереност стана по-голяма. Победите през сезона ни помогнаха да се подготвим за утрешния мач. Прекрасно е да бъдем тук, но трябва да вярваме, че можем да донесем трофея у дома. За това се изискват баланс и силна психика.

През седмицата работихме върху изчистването на някои неща и сега сме готови. В момента, в който чуем съдийския сигнал за начало на срещата, трябва да направим всичко възможно, за да вземем Купата. Роналдо е важен фактор, но най-голямо значение ще има представянето на Ювентус.

Отборът трябва да изиграе този мач с гордост и сърце, за да грабне трофея. Реал (Мадрид) разполага със страхотни играчи и добре организиран отбор, но това важи и за нас. Все още не съм решил дали да заложа на Куадрадо или Бардзали, трябва да имаме едно наум и за евентуалните продължения", каза Алегри. 

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА