Преотстъпеният от ЦСКА на руския Ростов Али Соу сподели, че е гладен за победи. Гамбийският нападател разкри, че най-много се изненадал от приятелски настроените хора в Ростов. Соу се вдъхновявал от френската легенда Тиери Анри и би искал да притежава много от неговите качества. Ганбиецът каза и по какво си прилича с бившия нападател на Арсенал и Барселона.

"Аз съм много гладен играч - гладен за победи. Обичам да намирам свободно пространство и да нахлувам в него. Основната ми задача е да помогна на отбора да спечели всеки мач и всички възможни трофеи", заяви Али Соу в интервю за "Спорт-Експрес".

"Гамбия е невероятна държава. Ние наричаме нашата страна усмихнатото крайбрежие на Африка, защото има толкова много неща, които ви карат да се усмихвате. Приятелски хора, море, свят, деца, които обичат футбола. Разстройва ме, че хората говорят само за бедност. Много хора не знаят нищо за Гамбия и за Африка. Да, има бедност, но това не е основното. Имаме красива държава със зашеметяваща природа. Много хора ме питат за Гамбия, искат да отидат там. И ми харесва, че се интересуват от моята страна. Имаме много традиции на различни етнически групи, като основните са сред хората на Волоф. И различни фестивали, които се провеждат през цялата година. Много от тях са свързани с религията", разказва нападателят за родината си.

"Треньорът и приятелски настроените хора от Ростов. Първоначално си мислех, че ще имам трудности - нормално е, когато дойдеш в нова държава, където никой не те познава. Освен това не знам руски. Но всички бяха приятелски настроени, особено съотборниците и феновете. Сега дори ме разпознават на улицата. Ростов е страхотен град. Тук ми харесва всичко", сподели Соу какво го е изненадало най-много след пристигането му в Русия.

"Наистина бих искал да притежавам много от неговите качества, но Тиери Анри е Тиери Анри. Бях изумен от представянето му преди време, той ме вдъхновяваше. Мисля, че единственото нещо, в което приличам на него, е бързината. Бих искал да имам същия голов нюх като него и всеки ден се опитвам да подобря своите футболни умения. Искам да бъда същият играч като Анри", призна гамбийският голмайстор.