Още в 6-ата минута Алмерия откри резултата в своя полза срещу Нумансия, след като Алваро Негредо напредна отдясно и стигна до аутлинията, от където подаде към Калу Уче, който от чудесна позиция вкара за 1:0. В 42-ата минута пък Негредо отново започна голова атака и подаде към Фернандо Сориано, който от близко разстояние удвои преднината на Алмерия.

След почивката домакините се поотпуснаха и това позволи на Нумансия да изравни играта. Едва в 81-ата минута обаче Доминго Сисма центрира на далечната греда, където дебнеше Асиер Гойриа, който намали резултата до 2:1. До края на мача обаче не паднаха нови попадения и така Алмерия се поздрави с трите точки.

В същото време отборите на Малага и Депортиво Ла Коруня завършиха 1:1. Домакините от Малага откриха резултата в 33-та минута на срещата, когато Алберт Луке бе точен с удар от границата на наказателното поле. Гостите от Ла Коруня пък изравниха в 50-ата минута чрез Серхио Гонзалес, който засече с глава центриране на Андрес Гуардадо.

Така след тази подялба на точките Малага е на 6-то място във временното класиране с 51 точки, а Ла Коруня е на 7-ма позиция с актив от 50 точки. /БЛИЦ