Четвъртодивизионният аматьорски Кикерс (Офенбах) сензационно елиминира втородивизионния Магдебург в първия кръг за Купата на Германия, след като го победи с 2:1 на своя стадино.

Домакините поведоха с гол наа Александер Зорге в горния ляв ъгъл. В 54-ата минута Мартийн Каарс изравни след многоходова атака на Магдебург с шут в долния десен ъгъл от около 10 метра. В 74-ата Валдрин Мустафа на празна врата оформи крайното 2:1 за Кикерс.

Вердер се наложи с 3:1 над третодивизионния Енерги (Котбус) като гост. В 32-рата минута Кеке Топ даде аванс на бременци, след като получи много свободно пространство и с удар в горния ляв ъгъл се разписа. Пет минути след това Топ отбеляза втория си гол, възползвайки се от грешка на защитник.

В 55-ата минута Марвин Дукш демонстрира отличен поглед върху играта и подаде към Кеке Топ, който от близка дистанция хладнокръвно прати топката в мрежата и оформи своя хеттрик – 0:3. В 70-ата минута Хенри Рориг от пряк свободен удар върна гол за домакините.

Енерги Котбус доигра мача с човек по-малко, след като Ромарио Хайрула влезе остро в краката на съперник и получи директен червен картон, с което оставащите минути до края се превърнаха в протоколни.

Друг елитен тим – Волфсбург, победи петодивизионния ТуШ Кобленц с минималното 1:0. „Вълците“ вкараха гола в 16-ата минута, когато Патрик Вимер засече с глава центриране от корнер и отблизо прати топката в мрежата. В 79-ата минута Ясин Яман получи директен червен картон и остави Кобленц с 10 души.