Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти говори емоционално на пресконференция преди последния мач от шампионския сезон в Ла Лига срещу Бетис, който ще е последен за Тони Кроос на „Сантяго Бернабеу“.

„Работихме много добре тази седмица и искаме да завършим добре. Беше фантастична кампания, справихме се много добре от самото начало. Утре се сбогуваме с легенда на нашия клуб и искаме да му се насладим. Това е важен ден. Много сме доволни, че спечелихме първенството с голяма преднина. Легендите трябва сами да изберат съдбата си. Трябва да уважим решението на Тони Кроос и да се сбогуваме с него възможно най-добре. Уважавам решението му. Този отбор всяка година губи фигури, но това, което не трябва да губи, е това отношение и отдаденост“, сподели Карлето и каза, че не е ясно дали и капитанът Начо ще напусне.

„Говорих с Кроос. Той беше убеден, че иска да се сбогува на най-високо ниво. Да се сбогуваме по този начин би било идеално. Всеки иска да се сбогува на най-високо ниво, но трябва да имаш смелостта да го направиш“, добави италианският специалист.

„За нас не е най-важното кой ще спечели „Златната топка“. Ако спечелим Шампионска лига, ще има няколко футболисти от Реал Мадрид, които могат да я спечелят“, отговори треньорът на „кралете“ на въпрос дали Кроос има шанс за най-престижния индивидуален трофей.

„Малко съм тъжен в момента. Нещо, което ме определяше, което ми доставяше толкова много забавление и ми даде толкова много положителни спомени, е към своя край. Щастлив съм, че новината излезе. Това е облекчение, защото много хора спекулираха и не ми се искаше да отговарям на въпроси за бъдещето си постоянно. Отказването никога не е било 100%-ово решение. Чувствата се люлеят в различни посоки. През последните дни решението беше 70%-30%. Тези 30% са това, което те кара да чувстваш нещо. Казах първо на Карло Анчелоти, че се отказва. След това на клуба, после на Лука Модрич, Федерико Валверде, Лукас Васкес…“, разкри самият Кроос.