Новият треньор на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти заяви, че по никакъв начин не иска медиите да го сравняват с предшественика му Жозе Моуриньо.

54-годишният италиански специалист смята, че подобни оценки и сравнения има да прави само президентът на „кралския клуб” Флорентино Перес. Това обаче ще стане факт, когато Анчелоти напусне „белия балет”.

„Не мисля, че Реал се нуждае от миротворец. Това е обаче е хубава дума, затова благодаря. Аз съм просто треньор, който иска да има добри взаимоотношения с играчите си. Моуриньо обаче е страхотен треньор. Уважавам го много. Всеки човек има свой характер, така че не е добре да се правят сравнения между мен и него. Когато приключа работата си тук, президентът Перес ще ми каже дали съм се справил по-добре или по-зле от Моуриньо”, заяви Анчелоти по време на официалното си представяне на „Сантяго Бернабеу”.

„Кристиано Роналдо е фантастичен играч. Истинска чест е да му бъда треньор. Касияс е друг невероятен футболист. Той притежава всички качества. Но правилата във футбола са такива: ако заслужава, ще играе“, допълни италианецът.