Италианският специалист Карло Анчелоти бе представен официално днес като треньор на испанския гранд Реал (Мадрид). Церемонията бе кратка и се състоя в ложата на стадион “Сантяго Бернабеу”.

“Най-славният клуб в света трябва да печели с впечатляващ футбол. Традициите на клуба повеляват да се играе офанзивно и атрактивно. Ще работим, за да радваме мадридистите. Всичко, от което се нуждая, е тук. Имам подкрепата на президента и феновете. Този сезон ще е сезон на Реал (Мадрид)”, бяха първите думи на Анчелоти.

"Много съм щастлив да бъда тук. Не е лесно да говоря на испански, но ще се подобря. Много съм щастлив да бъда в най-славния клуб в света. Искам да поздравя Флорентино и Хосе Анхел за работата, която свършиха, за да ме доведат тук. Искам да благодаря и на ПСЖ за годините, в които работих там”, заяви още италианецът.

"Започваме нов етап с Карло Анчелоти. Той познава най-добрите първенства. От няколко години има една мечта: да бъде треньор на Реал Мадрид. Беше обявен за треньор номер едно за 2007 година. Свикнал е да бъде на "горещи" скамейки, въпреки че трябва да се каже, че няма друго такова място като Реал Мадрид. Зная добре, че тези седмици бяха динамични за теб и за семейството ти. Всички мадридисти те поздравяваме. Добре дошъл на "Сантиаго Бернабеу", добре дошъл в Реал Мадрид", заяви президентът на тима Флорентино Перес.