Карло Анчелоти заяви, че на този етап няма как да напусне Челси. Италианският специалист каза преди задаващото се дерби с Манчестър Юнайтед, че мисли как да върне "сините" от Лондон на върха. Сблъсъкът е тази неделя от 18:00 часа на "Стамфорд Бридж".

"Ще остана в Челси до 2012 година. Отношенията в съблекалнята са добри. Не съм говорил със собственика Роман Абрамович за договора си, но сега не е моментът за това. Мисля само как да върна Челси на върха във Висшата лига", заяви Анчелоти.

Наставникът е убеден, че избраниците му имат сили да сложат край на най-слабата си серия във Висшата лига от 11 години насам. Челси спечели едва 6 точки в последните си 7 мача.

"Мога да ви уверя, че Челси сега е много по-силен, отколкото беше преди известно време. Бяхме дълго време без играчи като Алекс, Джон Тери, Майкъл Есиен и Франк Лампард, а и Дидие Дрогба се лекуваше от малария. Не беше лесно да ги заменим. Лампард е следващият, който ще се завърне", каза Анчелоти.

Очаква се английският национал да бъде титуляр за Челси срещу "червените дяволи". Лампард се подложи на операция от херния преди три месеца, след което е изиграл само 13 минути - като резерва срещу Тотнъм миналия уикенд - 1:1. Вчера обаче той издържа час игра в тренировъчен мач на базата в Кобъм. /БЛИЦ