Англичаните сами се прецакаха в опита си да вземат домакинството на финала на Шампионската лига, отбелязва в. „Сън“. На Острова призоваха УЕФА да им позволи организацията на мача, в който на 29 май за трофея ще спорят Манчестър Сити и Челси.

Финалът според предварителната програма трябва да се играе в Истанбул. Турция обаче попада в английската червена листа на страните с голямо разпространение на COVID-19. Това означава, че феновете на „гражданите“ и „сините“ трябваше да се подложат на карантина след завръщането си от мача.

Затова в Англия подеха кампания за преместването на финала на тяхна територия. В преговорите с УЕФА се включи и премиерът Борис Джонсън. Голяма пречка пред мечтите на Острова за организиране на мача между Сити и Челси обаче се оказали именно британските власти и правилата, въведени заради пандемията.

От УЕФА настояли за изключение от правилата за карантина, за да може общо 2000 представители на европейската футболна централа, журналисти и официални гости да пристигнат за финала на Шампионската лига. На Албиона отказали.

Очаква се днес УЕФА да вземе решение за домакинството на мача между Манчестър Сити и Челси. Очаква се големият двубой да се проведе на стадион „До Драгао“ в Порто, където ще бъдат допуснати 3500 фенове на двата английски клуба.