Попълнете търсена ключова дума или фраза

Англия и Германия със зрелище, Италия ликува в Унгария ВИДЕО

https://blitz.bg/sport/svetoven-futbol/angliya-i-germaniya-ss-zrelishche-italiya-likuva-v-ungariya-video_504059.html Blitz.bg/Sport

"Скуадра адзура" завърши на първа позиция след успеха си в Будапеща

снимка: Getty Images/Gulliver
1 от 1

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Англия и Германия сътвориха истинско зрелище за 3:3 на „Уембли“ в последната среща на двата тима от група 3 на Лига А в турнира Лига на нациите.

"Трите лъва" натиснаха в началото и имаха по-сериозните положения през първата част, в която обаче не паднаха голове. Рахийм Стърлинг и Хари Кейн пропуснаха най-добрите ситуации за домакините.

Седем минути след почивката Хари Магуайър извърши нарушение срещу Джамал Мусиала и бе отсъдена дузпа в полза на Германия, която бе реализирана от Илкай Гюндоган. В 67-ата минута Тимо Вернер напредна с топката в крака и отклони за Кай Хавертц, който с техничен удар от границата на наказателното поле вкара красив гол за 0:2.

Домакините обаче върнаха един гол пет минути по-късно чрез Люк Шоу, който засече центриране на Рийс Джеймс. В 75-ата минута Букайо Сака комбинира с Мейсън Маунт, който овладя и отбеляза страхотен гол от границата на наказателното поле за 2:2.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В 82-ата минута Джуд Белингам бе спънат в наказателното поле и след преглеждане с ВАР домакините получиха дузпа, а Хари Кейн бе точен от бялата точка за пълния обрат - 3:2. Радостта на англичаните обаче не бе за дълго, защото след фрапантна грешка на вратаря Ник Поуп се стигна до втори гол на Кай Хавертц в 90-ата минута за крайното 3:3.

След равенството Англия отпада в Лига В на Лигата на нациите със само 3 точки от 6 мача, докато Германия завърши на третото място със 7 точки.

В другия мач Италия победи Унгария с 2:0 в Будапеща и изпревари "маджарите" за първото място в крайното класиране.

"Адзурите" поведоха в 27-ата минута, когато Джакомо Распадори овладя отбита топка и с прецизен удар я прати в мрежата за 0:1.

Гостите удвоиха аванса си в 52-ата минута с гол на Федерико Димарко, който нанесе хубав удар от движение за 0:2. Четири минути по-късно Калъм Стайлс скочи високо и нанесе опасен удар с глава, но Джанлуиджи Донарума се спаси.

До края до повече положения не се стигна и Италия спечели групата с 11 точки, класирайки за финалната фаза на турнира. Унгарците останаха втори с 10 точки.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

Още по темата

Коментирай

0 Коментара