ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Младежкият национален отбор на Англия победи връстниците от Испания с 1:0 на финала в грузинския град Батуми и ликува с титлата на Европейското първенство по футбол до 21 години. Къртис Джоунс (45+4) вкара гола за триумфа, а вратарят Джеймс Трафърд спаси дузпа на Абел Руис в деветата минута от добавените 12 и се превърна в герой за англичаните. Под ръководството на Лий Карсли тимът спечели всичките си мачове на Евро 2023, като не допусна нито един гол във вратата си, а освен това прекъсна серия от 19 поредни мача без загуба на „Ла Рохита“.

Младите англичани започнаха по-добре и в петата минута имаха две чудесни възможности да открият резултата. Първо Смит Роу намери нахлуващия на скорост в наказателното поле Антъни Гордън. Той стреля, но Тенас изби, а Коул Палмър не съумя да направи добавка. Испанците отвърнаха с неточни удари на Баена от границата на наказателното поле и Паредес с глава след корнер. Те взеха инициативата и създаваха повече неприятности пред вратата на Трафърд, но нови пропуски направиха Миранда и Родри, след чийто удар топката рикошира в бранител и излезе в аут.

В 44-ата минута Колуил засече с глава центриране на Палмър от свободен удар. Топката тупна в земята, след което срещна сглобката на гредите. В добавеното време на първата част Палмър изпълни пряк свободен удар. Топката рикошира в Къртис Джоунс, който се бе внедрил в стената на испанците и стана непосилна за Тенас - 1:0.  След гола хора от двете скамейки започнаха масово да се бутат и дърпат, а съдията показа два червени картони – по един за двата щаба. Този за Англия бе за Ашли Коул, който е асистент на Карсли.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+)

Испания натисна след почивката и в 50-ата минута топката се озова във вратата на Трафърд, след като Руис засече с глава центрирана не фаул. Попадението обаче правилно бе отменено заради засада.

В 64-тата минута Гибс-Уайт пропусна да реализира след центриране на Гордън отляво, а малко след това Къртис Джоунс излезе очи в очи с Тенас, но стражът на Испания спаси. В 69-ата минута Руис стреля от границата на наказателното поле, но Трафърд нямаше проблеми да улови. Това бе и първият точен удар на испанците. В 89-ата минута „трите лъва“ пропуснаха да вкарат втори гол, след като последователно Тенас спаси удар на Харви Елиът и последвалата добавка на Мадуеке.

В седмата минута от добавеното време ВАР се намеси и бе отсъдена дузпа за Испания, след като Колуил леко закачи крака на Руис. Самият Руис изпълни наказателния удар, но Трафърд изби удара му, а след това успя да отрази и добавката. Третият удар на испанците премина високо над вратата и Англия ликува с европейската титла.

АНГЛИЯ U21 - ИСПАНИЯ U21 1:0
1:0 Къртис Джоунс (45+4)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!