Днешната английска преса призовава всички футболни фенове в страната да отправят молби към боговете контузията на глезена на нападателя на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни да не е толкова сериозна, каквито са предварителните очаквания.

Рууни се намира в убийствена голмайсторска форма в последно време и бе основната надежда на Англия за спечелването на титлата от световното първенство в ЮАР през лятото. Сега съществува вероятност нападателя да пропусне Мондиал 2010.

Острието на Манчестър Юнайтед напусна терена на “Алианц Арена” накуцвайки и с помощта на хората от лекарския щаб на тима. Още в 64-ата секунда той вкара гола за “червените дяволи” при загубата с 1:2 от Байерн.

Рууни получи контузията в последните минути на мача в Мюнхен, когато бе настъпен от Марио Гомес и според предварителните прогнози има проблем в глезена и съмнения за счупване. Той напусна “Алианц Арена” с помощта на патерици, а дясното му стъпало бе обездвижено с медицинска шина.

Медиите в Англия предполагат, че нападателят със сигурност ще пропусне предстоящото дерби с Челси през уикенда, което може да се окаже решително за шампионската титла във Висшага лига. Английският национал вероятно няма да играе и на реванша с Байерн на “Олд Трафорд” на 7 април.

Не е тайна, че въпреки добрата си форма Рууни играе с контузия на коляното и преди мачове получава обезболяващи инжекции от лекарите на Манчестър Юнайтед. За втори пореден път е под въпрос участието на английския национал на световно първенство. Преди 4 години малко преди началото на Мондиал 2006 Рууни счупи метатарзална кост на стъпалото в шампионатен мач. Тогава той успя да се възстанови и пътува с “трите лъва” за Германия, като игра в три от четирите мача на тима си (не взе участие само в първата среща, загубена с 0:1 от Парагвай)./БЛИЦ