Ливърпул спечели драматично с 2:1 при визитата си на изпадналия вече от елита Уест Бромич в мач от 36-ия кръг на английската Висша лига и съхрани мечтата си за участие в Шампионската лига през следващия сезон. 

Робсън-Кану (15) даде аванс на домакините с техничен удар, пращайки топката в далечния ъгъл, но Мохамед Салах (33) изравни. Две минути след това Мане опита подаване с пета, топката се отклони от бранител на домакините и стигна до Фирмино, който шутира силно, но прати кълбото в гредата.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В 49-ата минута Мане прати топката във вратата, но попадението бе отменено заради засада. В 70-ата минута Бартли вкара отблизо, но и този гол не бе зачетен заради засада на Филипс, който пречеше на видимостта на Алисон. 

Играчите на Юрген Клоп натискаха в търсене на победен гол и в последните секунди от добавеното време включилият се в атака при корнер вратар Алисон Бекер (90+6) с глава донесе успеха за мърсисайдци. 

След успеха си Ливърпул остава пети с 63 точки и е само на една зад четвъртия Челси. "Дроздовете" вече изпаднаха и са предпоследни със своите 26 пункта.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЯ