Четири английски клуба водят трансферна битка за младата колумбийска звезда Джон Дуран. Интерес към съотборника на Станислав Иванов в Чикаго Файър има от страна на Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Евертън и Уест Хям.

„Карамелите“ и „чуковете“ вече са се свързали с представители на 18-годишния нападател относно вероятен трансфер през януари. Колумбиецът е оценен на 10 милиона паунда и през тази година вкара осем гола и направи пет асистенции в 27 мача в МЛС.

През милата седмица Ливърпул е имал свои скаути, които да гледат изявите са Дуран с екипа на националния отбор на Колумбия. Преди месец хора от Чикаго Файър обявиха, че са получи запитване лично от мениджъра на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хааг относно младия нападател.

През тази есен хора от семейството на Джон Дуран са пътували до Европа, за да разговарят с представители на английски и испански клубове. Те са били посъветвани нападателят да премине в по-малък клуб, за да може да играе редовно, защото може да не спечели титулярно място в разширените състави на грандовете.