Обявилият края на бляскавата си състезателна кариера в леката атлетика Юсейн Болт ще получи официална покана да са пробва в Бъртън, тим от Чемпиъншип (второто ниво на футбола в Англия). Легендарният спринтьор е едва на 30 години, като никога не е крил мечтата си да стане футболист. В Бъртън Албиън са готови да дадат шанс на Болт да покаже уменията си с топка в крака.

Вестник "Сън" публикува изказване на изпълнителния директор на клуба Бен Робинсън: "Сигурен съм, че ще направим оферта на Болт и че нашият мениджър Найджъл Клъф го иска. Той е много бърз. Може да се сравни с Адам Джемили, който стана световен шампион с британската щафета на 4 по 100 метра, а преди това е бил футболист."

"Болт е много висок, но разбира се, трябва да има талант и във футбола, за да си спечели титулярно място в състава ни", добавя Робинсън.

Болт е известен с любовта си към футбола и специално към Манчестър Юнайтед. Вече стана ясно, че Светкавицата ще се включи в редиците на "червените дяволи" в благотворителен мач срещу легендите на Барселона. Двубоят е на 2 септвември, а всички събрани средства ще бъдат дарени на фондацията на Манчестър Юнайтед.