Миналият през всички национални гарнитури на Англия вратар Дийн Хендерсън изригна срещу Манчестър Юнайтед и разказа какво се е случило с него в последната година, описвайки я като "най-тежките 12 месеца в кариерата си".

25-годишният страж е ядосан на ръководството на "червените дяволи", че не е изпълнило обещанието той да бъде първи избор за вратата на Юнайтед.

Хендерсън изкара COVID-19 точно преди началото на сезона, a Давид де Хеа възроди формата си. В крайна сметка английският национал изигра общо три мача за Юнайтед, но нито един във Висшата лига.

"Честно казано, това бяха най-тежките 12 месеца в кариерата ми. След Евро 2020 ми казаха, че се връщам като №1, но след това никой не спази обещанието си. Дразнещо е, защото онова лято отказах няколко много добри оферти за наем, а и те отказваха да ме пуснат. Бях бесен, че трябваше да седя и да чакам още 12 месеца. Това е престъпно! Сега гледам напред към времето си в Нотингам", сподели Хендерсън пред talkSPORT.

Вратарят ще играе под наем в Нотингам и въпреки че в договора няма клауза за откупуване, Хендерсън, почти сигурно, ще напусне "Олд Трафорд" следващото лято, когато договорът му с "червените дяволи" изтича.