Английският национал Ерик Дайър се забърка в скандална ситуация след отпадането на Тотнъм от ФА Къп заради загуба от Норич след дузпи.

След края на мача 26-годишният дефанзивен футболист опита саморазправа с фенове, които са обиждали него и член на семейството му. Бяха разпространени любителски кадри, на които се вижда как Дайър се качва в ниската част на западната трибуна на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ и прескача редове със седалки.

Според информациите, напрежението е възникнало заради обидни реплики към Дайър, на които по-малкият му брат е станал свидетел и който е опитал да защити английския национал.

На някои от кадрите се вижда как един от феновете отправя заканителни жестове към играча на Тотнъм и Дайър се отправя именно към него. След това въпросният запалянко е изведен от стадиона.

На видео, направено от друг ъгъл, английският национал крещи по човек от публиката: „Това е брат ми!“.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо коментира ситуацията на пресконференцията си след мача.

„Не мисля, че това има нещо общо с футбола. Мачът беше фантастичен пример за традициите на ФА Къп, но все пак не мога да избягам от този въпрос. Мисля, че Ерик направи нещо, което като професионалисти не можем да правим. От друга страна в случая е замесен член на неговото семейство, по-малкият му брат. Човек е обиждал Дайър и това не се е харесало на Ерик и брат му. Ако клубът накаже Ерик Дайър, аз няма да го одобря, но извършеното от него не е правилно“, обяви Специалния.

Сцената с Ерик Дайър припомниха инцидента с легендата на Манчестър Юнайтед, който през януари 1995 г. нанесе каратистки ритник на фен на Кристъл Палас, който го обиждаше. Тогава французинът беше глобен с 30 000 паунда и забрана да играе за период от осем месеца.

Чака се решението на английската Футболна асоциация и на Висшата лига за изцепката на Дайър, но тя със сигурност значително се различава от агресията, проявена от Кантона преди четвърт век.