Аржентинският полузащитник Анхел Ди Мария заяви, че смъртните заплахи срещу семейството му в Росарио са го принудили да промени мнението си относно завръщането в клуба от юношеските му години Росарио Сентрал.

Ди Мария стана обект на смъртни заплахи от страна на запалянковците в Росарио, където се наблюдава нарастване на насилието, свързано с наркотици и банди.

36-годишният аржентинец, който прекрати кариерата си в националния отбор след спечелването на втори пореден трофей в турнира Копа Америка, коментира, че е искал да приключи кариерата си на клубно ниво в родния си град след като напусне португалския Бенфика.

Информациите за смъртни заплахи върху бележка, подхвърлена в семейния имот на Ди Мария, се появиха през март, а футболистът каза, че семейството му не е съобщило за друга заплаха на полицията от страх.

"Имаше заплаха и в бизнеса на сестра ми - кутия със свинска глава с куршум в челото, както и бележка, на която бе написано, че ако се върна в Росарио Сентрал, следващата глава ще бъде тази на дъщеря ми Пиа", разкри Анхел Ди Мария пред телевизионен канал в Росарио.

"Тези месеци бяха ужасни... можехме само да седим там и да плачем всяка нощ за това, че не успяхме да осъществим мечтаното завръщане", призна футболистът.

Капитанът на националния отбор на Аржентина Лионел Меси също бе мишена на заплахи през миналата година.

Федерални сили за сигурност на страната бяха разположени в Росарио през март, а губернаторът Максимилиано Пуларо каза по-рано този месец, че са приложени протоколи, за да се гарантира безопасността на обществени личности.

"За мен е неуважително да се говори за сигурност и протоколи, когато хората от Росарио не могат да излязат на работа, не могат да чакат автобуса, без да бъдат ограбени или убити заради раница", добави Анхел Ди Мария.