Празнуващият днес 44-ия си рожден ден Станимир Стоилов получи великолепен подарък от футболистите си, които победиха с 4:1 Докса. Мачът бе от 21-ия кръг на елита в Кипър и се игра пред празни трибуни, тъй като Анортозис е лишен от публика заради невъздържаното поведение на феновете си при гостуването на Ермис преди два кръга. Тогава гневните ултраси прекратиха двубоя, след като любимците им изоставаха в резултата.

Първото си попадение за Анортозис реализира Станислав Ангелов, който игра цял мач срещу Докса. Българският национал вкара за крайното 4:1 в 86-ата минута. Преди него с 2 гола се отчете Кафу. 33-годишният португалец се разписа в 12-ата и 49-ата минути. В 50-ата и Кристос Марангос прати топката в мрежата на Докса, заемащ последното 14-о място в елита на Кипър със 17 точки.

След днешния успех Анортозис събра 32 точки в актива си и заема 5-ото място. Селекцията на Станимир Стоилов е само на 2 точки от Аполон, който заема 4-ата позиция, даваща право на участие в плейофите за титлата. Лидер с 50 точки е АПОЕЛ (Никозия). /БЛИЦ