Тиери Анри се завърна гръм и трясък в Арсенал, след като вкара победния гол срещу Лийдс (1:0) в мача от третия кръг на ФА Къп. 34-годишният французин е играч на американския Ню Йорк Ред Булс и е даден под наем на „артилеристите” до 16 февруари. Нападателят обаче изрази желание да остане при „топчиите” за по-дълго и да играе в дербито на Северен Лондон срещу Тотнъм.

„Би било една мечта да играя срещу Тотнъм. Всичко обаче зависи от решението на босовете. Аз съм капитан на Ню Йорк и имам задължения към този клуб”, сподели Анри пред британския таблоид „Сън”.

Мачът между враговете Арсенал и Тотнъм е на 26 февруари на „Емирейтс”. Тогава Анри би трябвало да се е завърнал в САЩ и да е започнал подготовка с Ню Йорк Ред Булс за новия сезон в американската Мейджър Лийг Сокър (МЛС), който започва на 10 март.

„Със сигурност ще играя в домакинството срещу Манчестър Юнайтед (б.р. на 22 януари). Надявам се, че ще успея да съм на линия и в Шампионската лига срещу Милан. Все още обаче не знам дали ще бъда тук за мача с Тотнъм”, допълни френският нападател.

Феновете на Арсенал със сигурност също се надяват да наблюдават легендата и в сблъсъка срещу „шпорите”.