Монца постигна престижна победа с 2:0 над осигурилия си предсрочно шампионската титла Наполи. За домакините в 83-ата минута се появи българският национал Валентин Антов, който доигра срещата от 35-ия кръг в Серия "А".

Монца стигна до победата с по един гол през двете полувремена. Дани Мота откри резултата в 18-ата минута след подаване на Матео Песина, като до почивката играта бе равностойна.

През вторите 45 минути Наполи притисна съперника, но вместо да изравнят, гостите допуснаха втори гол. Това стана в 53-ата минута, когато точен бе Андреа Петаня.

С победата Монца събра 49 точки от 35 мача и заема девето място в класирането. Наполи запазва актива си от 83 т. - със 17 повече от втория Ювентус, който по-късно днес приема Кремонезе.

МОНЦА - НАПОЛИ 2:0
1:0 Дани Мота (18), 2:0 Андреа Петаня (53)

В друг двубой от Серия "А" Фиорентина спечели също с 2:0 при домакинството си на Удинезе. Точни за "виолетовите" бяха Гаетано Кастровили и Джакомо Бонавентура, които се разписаха в седмата и в 90-ата минута. Фиорентина има 49 точки и е на осмо място, Удинезе е 11-и с 46.

ФИОРЕНТИНА - УДИНЕЗЕ 2:0 
1:0 Гаетано Кастровили (7), 2:0 Джакомо Бонавентура (90) 

Ето как прогнозираха мача Фиорентина - Удинезе представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Торино пък постигна трета поредна победа като гост в Серия "А", след като се наложи с 1:0 срещу домакина Верона. В герой за "биковете" се превърна Никола Влашич, който вкара в 29-ата минута. 

ВЕРОНА - ТОРИНО 0:1
0:1 Никола Влашич (29)

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!