Разговорите между представителите на Барселона и ръководството на Ал Сад за треньора Шави Ернандес са ударили на камък, съобщават „Спорт“ и „Мундо Депортиво“.

На специална вечеря в Катар пратениците на Барса Рафа Юсте и Матеу Алемани, изпълнителния директор на катарския шампион Турки Ал-Али и самия наставник са разговаряли два часа. Арабите били категорични – Шави си има договор с нас и разтрогването му струва точно 5 милиона евро.  Каталунците останали потресени от пожеланите пет милиона, тъй като първоначално се твърдеше само за един милион. Това било ново... 5 за тях, но под формата на милиони... Те предложили само организирането на приятелски мач между двата отбора в Доха, при което домакините едва не избухнали в смях.

За днес е планирана нова среща. На нея ще присъстват само двама души – Шави и шейх Мохамед бин Халифа Ал Тани, който е най-важният човек в Ал Сад.

Президентът на Барселона Жоан Лапорта изцяло се доверил на наставника да убеди настоящия си шеф да го освободи без обезщетение. Легендарният халф много бързо се разбра с „блаугранас“ за бъдещия си договор, а преди седмица шейхът му обещал да не му прави спънки за неговото завръщане на „Камп Ноу“. Снощи обаче катарците запели нова песен. 

Твърди, че на днешната среща Шави и шейхът ще си стиснат ръцете и спецът ще напусне Катар, за да се върне в Барселона.