Вратарят на Челси Едуар Менди вече е част от Ал Ахли, съобщиха от клуба от Саудитска Арабия.

Сенегалецът се превърна в третият футболист на Челси, който премина в клуб от тази страна, след като Нголо Канте подписа с Ал Итихад, а Калиду Кулибали стана играч на Ал Хилал.

За правата на стража Ал Ахли ще плати 16 милиона паунда, като от клуба не съобщиха подробности за продължителността на договора на Менди. 31-годишният футболист прекара 3 сезона в Челси, като за това време изигра 105 мача във всички турнири, запазвайки суха мрежа в 49 от тези срещи. Със „сините“ той спечели Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство.

Междувременно и Барселона получи официална оферта за полузащитника Франк Кесие от Ал Ахли, който предлага 20 милиона евро за подписа на национала на Кот д'Ивоар и заплата от 10 милиона евро, твърди популярният испански спортен журналист Жерар Ромеро в социалните мрежи.

Каталунският гранд настоява за 30 милиона евро и е готов да преговаря със саудитския тим. За момента обаче 26-годишният Кесие не желае да напуска Барселона, а през миналото лято отказа примамливи оферти, за да заиграе точно при испанците.