Новият мениджър на Ливърпул Арне Слот анализира, че отборът все още има какво да подобрява, въпреки че приключи предсезонното турне в САЩ с победа с 3:0 над Манчестър Юнайтед в Южна Каролина.

Слот, който замени Юрген Клоп през май, изведе Ливърпул до победи над Арсенал и Бетис, съответно с 2:1 и 1:0. В следващата седмица "червените" се изправят срещу Севиля на "Анфийлд", преди да гостуват на новака Ипсуич в първия кръг от Висшата лига на 17 август.

Запитан дали е доволен от представянето на своя отбор досега, нидерландецът каза: "Да, но не от всичко. Много сме доволни от резултатите, вкарахме някои наистина хубави голове... много положително турне".

"Но не мисля, че имахме достатъчен контрол над мача, давахме твърде много шансове на съперника. Юнайтед имаше своите положения, но също трябва да отчетем и възможностите, които ние имахме да реализираме гол. Ще видим как играчите, завърнали се от ваканция, се вписват в отбора. Трябва да работим здраво през следващите две седмици, за да сме готови за началото на сезона", добави Арне Слот.

Мачовете на Ливърпул по време на турнето в САЩ:
Ливърпул - Бетис 1:0 (1:0 Доминик Собослай 34')

Ливърпул - Арсенал 2:1 (1:0 Мохамед Салах 13', 2:0 Фабио Карвальо 34', 2:1 Кай Хаверц 40')

Ливърпул - Манчестър Юнайтед 3:0 (1:0 Фабио Карвальо 10', 2:0 Къртис Джоунс 36', 3:0 Константинос Цимикас 61')