ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Арсенал победи изключително трудно с 4:3 при визитата си на Лутън в луд мач от 15-ия кръг на английската Висша лига и дръпна с 5 точки на върха във временното класиране преди останалите двубои. Габриел Мартинели (20) откри резултата, но скоро след това Габриел Ошо (25) изравни. В края на първата част Габриел Жезус (45) отново даде аванс на гостите, но малко след почивката Илайджа Адебайо (49) възстанови паритета, а Рос Баркли (57) направи пълен обрат за "шапкарите". Кай Хавертц (60) бързо изравни, а "топчиите" стигнаха до успеха с гол на Деклан Райс (90+7) в последните секунди от добавеното време.  

"Топчиите" имаха надмощие през целия мач и поведоха в 20-ата минута, когато Камински не успя да изчисти добре топката и я прати в тъч. Габриел Жезус изпълни бързо страничното хвърляне и намери Букайо Сака, който навлезе в наказателното поле и подаде към Габриел Мартинели, който я прати топката в долния ляв ъгъл за 0:1. Пет минути по-късно Габриел Ошо надскочи Габриел Жезус след центриране от корнер и прати неспасяемо с глава топката във вратата на Давид Рая за 1:1. 

Камински спаси удари на Мартин Йодегор, Габриел Мартинели и Букайо Сака, за да се стигне до 45-ата минута, в която Бен Уайт направи двойно подаване със Сака отдясно и центрира в наказателното поле, където Габриел Жезус с глава вкара за 1:2. В добавеното време на първата част Теден Менги отправи много силен удар към вратата на гостите, но Давид Рая се справи. 

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Четири минути след почивката Илайджа Адебайо надскочи Деклан Райс и Давид Рая в наказателното поле след центриране от корнер и заби страхотен гол с глава за 2:2, а в 57-ата минута Лутън направи пълен обрат. "Шапкарите" изградиха страхотна атака, започната и завършена от Рос Баркли, който след комбинация с Андрос Таунзенд и силен удар прати топката под плонжа на Давид Рая за 3:2.

Три минути след гола Габриел Жезус се пребори с Менги за дълга топката в наказателното поле и подаде към Кай Хавертц, който се измъкна от Ошо и от няколко метра преодоля Камински за 3:3. 

Арсенал натисна след 80-ата минута в търсене на победен гол. Олександър Зинченко центрира в наказателното поле, а Хавертц отправи удар с глава, който Камински успя да избие в корнер. Малко след това Леандро Тросар шутира от далечна дистанция, но топката премина над вратата. В седмата минута на добавеното време Зинченко центрира отляво, а Деклан Райс се разписа с глава за 3:4. 

С успеха Арсенал събра 36 точки и има пет точки аванс пред втория Ливърпул. Лутън е 17-и с девет точки.

В друг мач от кръга Уулвърхемптън се наложи над Бърнли с 1:0 на „Молиню“. Единственото попадение падна в 42-ата минута, когато „вълците“ се възползваха от груба грешка в отбраната на Бърнли, а Хий-Чан Хуан се разписа.

След този успех Уулвърхемптън събра актив от 18 точки, изкачвайки се до 12-о място във временното класиране във Висшата лига, докато проблемите за Бърнли продължават и тимът на Венсан Компани се намира на 19-а позиция със 7 пункта в актива си.

ЛУТЪН - АРСЕНАЛ 3:4
0:1 Габриел Мартинели (20), 1:1 Габриел Ошо (25), 1:2 Габриел Жезус (45), 2:2 Илайджа Адебайо (49), 3:2 Рос Баркли (57), 3:3 Кай Хавертц (60), 3:4 Деклан Райс (90+7)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!