Английският гранд Арсенал ще се опита да привлече през зимата голмайстора на Шалке 04 и холандски национал Клаас Ян Хунтелаар, съобщават британските медии.

Мениджърът на “топчиите” Арсен Венгер готви оферта на стойност 6 милиона евро за 29-годишния нападател, чийто договор с “миньорите” от Гелзенкирхен изтича през лятото на 2013 година и все още не е подновен. Именно поради тази причина се очаква през зимата ръководството на “кралскосините” да приеме предложение на “артилеристите”, за да не изпусне голаджията със свободен трансфер.

Венгер отдавна иска да вземе Хунтелаар в Арсенал и изглежда е дошъл подходящият момент това да се случи. Това лято “топчиите” се разделиха с друг холандски национал Робин Ван Перси, който бе продаден на Манчестър Юнайтед, а за негов заместник бе привлечен френския национал Оливие Жиру. До момента обаче бившият нападател на Монпелие разочарова с изявите си и Венгер вече се оглежда за нови варианти за подсилване на атаката.

Арсенал и Шалке 04 са заедно в Група “B” на Шампионската лига. Първият мач помежду им е на 24 октомври в Лондон, а втората среща е на 6 ноември в Гелзенкирхен.