Арсенал спечели с 2:0 при визитата си на Уулвърхемптън в мач от 34-ия кръг на Висшата лига и се завърна към победите след две поредни поражения във всички състезания. Леандро Тросар (45) и Мартин Йодегор (90+5) вкараха головете, които изведоха "артилеристите" отново на върха.

В 20-ата минута Деклан Райс стреля от границата на наказателното поле, но ударът му премина на косъм от десния страничен стълб. Десет минути след това се откри отлична възможност за Уулвърхемптън след изстрел на Жоао Гомеш. Давид Рая обаче показа отличен рефлекс и успя да избие топката с помощта и на гредата.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

В самия край на първата част Арсенал поведе в резултата. Габриел Жезус показа отличен поглед върху играта и намери Леандро Тросар на добра позиция, който с прецизен удар в левия ъгъл не остави шансове на Жозе Са.

През втората част "артилеристите" затвориха играта и не допуснаха опасни положения пред вратата си, а в четвъртата минута от добавеното време имаха добра възможност чрез Габриел Мартинели, който нахлу в наказателното поле, но вратарят на домакините успя да спаси. Малко след това футболистите на Микел Артета разиграха добре и топката стигна в пеналтерията до Мартин Йодегор. Норвежецът се опита на свой ред да направи подаване, но бранител на домакините блокира паса му. Топката се върна при норвежеца, който от малък ъгъл промуши топката край Са за крайното 0:2.

С успеха Арсенал вече е с 74 точки и отново е лидер в шампионата с една повече от Манчестър Сити, който е с мач по-малко.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!