Арсенал разгроми Уест Хям с 5:1 в отложен мач от 19-ия кръг на Висшата лига. Както е известно, лондонското дерби трябваше да се изиграе след Коледа, но беше отложено заради стачка на служителите на лондонското метро.

Двубоят на “Емирейтс” започна изненадващо с гол за “чуковете” в 18-ата минута. Джак Колисън се възползва от грешка в отбраната на Арсенал след корнер и опъна мрежата – 0:1. Само 4 по-късно обаче немският национал Лукас Подолски изравни. Второто полувреме премина изцяло под превъзходството на “топчиите”. Френският нападател Оливие Жиру се разписа в 47-ата минута, а Сантяго Касорла направи 3:1 в 53-ата. Още при следващата атака на Арсенал техничният Тио Уолкът реши всичко – 4:1. Подолски, който изигра един от най-силните си мачове за тима на Арсен Венгер, асистира за петото попадение, което бе дело отново на Жиру в 57-ата минута.

В 80-ата минута тежка контузия получи Дан Потс от Уест Хям. Защитникът на "чуковете" нямаше как да продължи мача и се наложи да напусне терена, като бе изнесен на носилка, а гостите трябваше да доиграят мача с 10 души, тъй като Сам Алърдайс вече бе извършил и трите си смени. Двубоят беше прекъснат за 10-ина минути, докато на Потс му бъде оказана лекарска помощ. Все още не е ясно колко сериозна е травмата на бранителя.

СТАТИСТИКА И КЛАСИРАНЕ - ТУК 

Проследете развитието на футболните мачове и случващото се в другите спортове на лайвскора на БЛИЦ 
ТУК