Спечелилият требъл през миналия сезон Байерн е приел оферта от Арсенал на стойност 20 милиона евро за бразилския национал Луис Густаво, съобщава авторитетното футболно издание Goal.com.

26-годишният полузащитник остана извън сметките на Хосеп Гуардиола заради изобилието от халфовете в състава на баварците и изрази желание да бъде продаден на клуб, който ще може да играе в Шампионската лига, за да не загуби титулярното си място в „Селесао”.

Ако „топчиите” привлекат Луис Густаво, това ще бъде първият им голям трансфер това лято и въобще рекорден в историята им. В следващите няколко дни представители на „артилеристите” ще се срещнат с мениджърите на бразилеца, за да започнат преговори за личните условия на халфа.

Още през зимата Арсенал отправи запитване за цената на бразилеца, но получи отказ от Байерн и до преговори така и не се стигна. „Топчиите” търсят стабилен дефанзивен халф, откакто камерунецът Алекс Сонг напусна в посока Барселона.

Интерес към Луис Густаво, който е с националния отбор на Бразилия з аконтролата с Швейцария в Базел тази сряда, проявяват още Наполи и Волфсург. Договорът на бразилеца с Байерн, за който записа 32 мача във всички турнири миналия сезон, е до лятото на 2015 година.

БЛИЦ представя: Световните трансфери